divendres, 14 d’octubre de 2016

8é Gegant de Pedra 2017


Un any més,una altra edició,aquest any després del dur camí dels bandolers de Senija on vaig fer la llarga(25k i 1374 de desnivell) estava desganat i no volia fer el Gegant,però el poble tira i no haver-me perdut cap edició em va fer inscriure'm l'últim dia in extremis.

752 inscrits en una cursa que cada volta és més Gegant,va creixent tant que només li faltaria que fora prova del campionat de la Federació Valenciana,preniu nota...hehe

Anem al lio,vaig amb Jaki i Kiko Molines des de Benissa i arribem cap a les 8 del matí i molt bon pàrquing i molt ben situat,gran tasca de la gent del club d'atletisme que cada any van millorant cada detall,cada situació que puga ser un poc incòmoda per a la nutrida tropa de corredors i caminants que no fallen i acudeixen en massa a cada any a la serra de Segària.

Agafem dorsal i calfem un poc,cap a les 8.30 arribem al camp de tir i al haver la novetat de la cursa de la de 14'5k es veu algo menys de gent però així i tot erem prop de 200.
El speaker dona l'eixida i cap a la cantera,jo com sempre isc tranquilet que açò és llarguet i així i tot sempre vas més de pressa del que toca i en arribar novament al camp de tir afluixe i puje fins els albergs caminant de pressa i amb passes llargues,després taponet abans dels tubs que va bé per a agafar aire i després ja a trotar cap a la pinaeta de la mina i després ja toca pujar cap als pouets al ritmet.

Les pluges li han donat més verdor a tota la serra i anava gaudint de tant en tant d'una serra que no la visite tot el que tocaria ja que al viure en Benissa solc eixir més per la Vall de Pop.

Baixe cap a Benimeli per la senda del calvari i cada vegada més pedres soltes així que a extremar precaucions,entre a Benimeli i a la plaça el primer avituallament,algo d'aigua i algún plàtan i xarrar un poc i vec que ja passen els primers de la 14k i ni paren a l'avituallament.
Puje cap a l'ombria i algo de troteo per la pista i després vé la pujada del tallafocs que és de lo milloret de la cursa per passar entre falagueres,el runaret i bosquetons molt bonics.
Prop de les antenes baixe cap a l'avituallament líquid de l'era que no pot estar millor situat ja que es divisa de categoria tota la zona dels pouets i la del passet de Segària.

Toca baixar de nou als pouets per una altra senda tècnica i que no et pots despistar ni una mica,si és que Segària és així,tècnica,dura e incòmoda i a la mínima et pots pegar un bon giró de peu.
Després baixada cap a la zona de la sèquia i també gaudint i preparant-me per a la pujada del Portell de Beniarbeig.
A per l'última forta pujada que et fundix tot i no ser massa llarga,és explosiva,això sí,no feia apenes vent i no estava banyada com anteriors edicions.
La recompensa vé dalt del Portell perquè després vé l'ombria i eixos bonics racons dels qual et fa gaudir la serra de Segària per sobre tot la seua part ombrívola.

Baixe al ritmet i arribe a l'avituallament de la Font de Català,i vaja quina tenen montada allí hehe,bec un poc i menje més plàtan i passe un ratet crític pujant i decidisc caminar i no forçar més encara.

Em recupere i venen les baixades cap al Collado i nas de Segària on vas sortejant caminants i les pedres del camí amb síntomes de cansanci,passe la zona del Morro de les Coves i giró de peu i un poc més avant rellisque amb una pedra i altre colpet al mateix turmell,però bé,continue que ja queda poc i ja hi ha gana d'acabar.

Passe la zona de la cantera i cap a meta on hi ha un xicotet gran canvi,ja que ara et fan passar per l'àrea recreativa evitant la dura pujada de formigó.

Arribe cansat a meta amb pitjor temps que el passat any havent tardat 8 minuts més però bé,així i tot content per haver passat una setmana amb dos curses dures i de la terreta.

Després cervesetes,entrepà,xarreta i cap a casa.

Agraïments a tota la gent que fa possible aquesta cursa,fotogràfs,voluntaris,el club d'atletisme,ajuntament,protecció civil,centre excursionista,etc i sobre tot als dos "almas-maters" de la cursa/marxa que son els germans Llença ja que sense ells segurament no es faria aquest event.

Llarga vida al Gegant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada